INTOLERANCIJA NA HRANU I SUVIŠNI KILOGRAMI – POSTOJI LI VEZA?

Rešite se suvišnih kilograma i sprečite razvoj ozbiljnih bolesti koje oni nose. Gojazne osobe obično imaju problem «skidanja» kilograma i mada strogo vode računa o unosu hrane, problem i dalje ostaje. Često osećaju i premor, pate od nadimanja, lošeg varenja, glavobolja, neraspoloženja i slično, a ovi simptomi se obično pogrešno vezuju za stres, menopauzu ili prosto, prejedanje.

Gojazne osobe koje ne reaguju na uobičajene tretmane i dijete, najverovatnije imaju problem IgG alergije na hranu. U ovom slučaju gojaznost je posledica zadržavanja tečnosti zbog imunog odgovora organizma, koji izaziva lokalno zapaljenje i stvaranje otoka. Tada se obično javljaju kesice ispod očiju i otekli, „krofnasti prsti“ već ujutro, da bi se tokom dana, pod uticajem gravitacije, „otok“ preselio u donje delove tela – stopala i članke. Uobičajena preporuka kod dijeta, da se unosi što više tečnosti, u ovom slučaju samo pogoršava stanje.

Eliminacijom namirnica za koje je testovima utvrđeno da izazivaju alergiju tipa III, polovina do dve trećine ispitanika uspela je da eliminiše kilograme, a rezultati su vidljivi između 20 – 60 dana od početka primene dijetalnog režima. Uz normokalorijsku dijetu, za 8-10 nedelja žene izgube 10-15%, a muškarci i do 20% svoje telesne mase. Značajna poboljšanja su primećena i kod različitih simptoma u organima za varenje (kod više od 70% slučajeva), dermatoloških poremećaja (60%), psiholoških smetnji  (65%) i neuroloških (70%) tegoba.

Kažu da je osnova zdrave ishrane – «što više boja u tanjiru», tj. Što raznovrsniji jelovnik. Uz to, savremeni, stresni i brzi način života, nameće nam i retke, ali nekontrolisano obilne obroke, koji predstavljaju ozbiljan izazov za organizam. Kada ovakva praksa postane redovna, hrana više nije naš izvor zdravlja, već uzrok problema, pa i bolesti. Ako se to desi, ne očajavajte, savremena dijagnostička praksa nudi metodu kojom se pouzdano može utvrditi koja hrana nam smeta i preporučiti odgovarajući jelovnik. Iako do pre nekoliko godina osporavana u stručnim krugovima, ova metoda dobija sve veću eksperimentalnu, naučnu potvrdu, ali i priznanje kroz rezultate sve više zadovoljnih korisnika.

08/05/2014, postovano u: Vesti od

Ostavite poruku

*

UA-33938910-1