Latest analysis

  • Test netolerancije na hranu

Ovim testom je moguće odrediti u krvi pacijenta prisustvo specifičnih IgG antitela na različite vrste žitarica, povrća,voća, mesa, ribe, mleka i drugih namirnica , ukupno 93 antigena. Netolerancija na hranu (posredovana IgG antitelima) po svojoj patogenezi ne pripada alergijama u užem smislu, i do pojave antitela u krvi i smetnji koje zbog toga nastaju dolazi 5- 72 sata nakon uzimanja “reaktivne” namirnice. Kao posledica netolerancije na neku namirnicu kod različitih pacijenata dolazi do pojave različitih simptoma: gastrointestinalnih smetnji, bolova u zglobovima i mišićima, neuroloških (migrena) i psihičkih smetnji (hroničan umor).

  • hsCRP (high-sensitivity CRP ili visoko osetljivi C-reaktivni protein)

Novi marker aterosklerotskog rizika Dodatak hsCRP standardnom određivanju lipidnog statusa predstavlja unapređenje u proceni rizika od kardio-vaskularnih oboljenja kod naizgled zdravih muškaraca i žena, u odnosu na određivanje odnosa ukupni holesterol/LDL holesterol

  • Ukupni Antioksidativni status

Super oksid dismutaza, glutation peroksidaza (saznajte više>>)

  • Homocistein

Nov, nezavistan factor rizika za razvoj ateroskleroze i moždanog udara. Poslednjih nekoliko godina utvrđeno je da je povećan nivo homocisteina povezan sa povećanim rizikom od bolesti koronarnih arterija, moždanog udara i tromboembolija kod ljudi koji imaju normalan nivo holesterola.

  • Feces – svarljivost

Mišićna vlakna, skrob, masti

UA-33938910-1